Tagliatelle cu creveti si ardei
PrinteazaTagliatelle cu creveti si ardei din: ardei, ceapa, usturoi, unt, vin, sare, piper, boia, creveti, ulei, tagliatelle, oregano.
- 200 g ardei gras roşu
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de unt
- 75 ml vin alb
- 200 ml fond de homar
- sare
- piper
- boia
- 2 linguri de creme fraîche
- 200 g creveţi decorticaţi
- 1 lingură de ulei cu ardei iute
- 300 g tagliatelle verzi
- 1/2 de legătură de oregano
Mod de preparare:
Ardeiul se taie în jumătate, se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se cojesc şi se taie, de asemenea, cuburi fine.
Acestea se sotează apoi 2-3 minute în unt încins, amestecând continuu.
Amestecul se stinge cu vinul alb şi cu fondul de homar, apoi se mai lasă pe foc mic circa 2-4 minute.
La final, sosul se asezonează cu sare, boia, piper şi creme fraîche.
Creveţii se spală, se şterg, se sărează, se piperează şi se prăjesc bine pe toate părţile în ulei cu chili.
Se pun apoi în sos şi se lasă circa 3 minuţe să se aromatizeze.
Pastele se fierb al dente în apă cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se spală oreganoul şi se tamponează cu prosoape de hârtie.
Se aleg frunzuliţele şi se taie fâşii fine.
Pastele se scurg, după care se aranjează în farfurii. Se toarnă pe deasupra sosul de creveţi şi se ornează cu oregano.
Tagliatelle cu creveti si ardei
Pofta buna!