Tagliatelle cu creveţi, roşii şi busuioc

Printeaza

Tagliatelle cu creveti, rosii si busuioc din: rosii, busuioc, otet de vin alb, ulei de masline, sare, piper, creveti tiger, tagliatelle, usturoi si frunze de busuioc.

Ingrediente

  • 750 g rosii
  • 1 lingura busuioc proaspat, maruntit
  • 2 linguri otet din sampanie sau orice alt otet din vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper negru
  • 500 g creveti tiger curatati de cap, decongelati daca au fost congelati
  • 250 g tagliatelle proaspete
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti

pentru ornat:

  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

pune o oala cu apa la fiert. Se cresteaza rosiile la baza, se oparesc 1-2 minute si apoi se curata de pielite.

taie in sferturi si se scot semintele, care se pun intr-o sita tapetata cu tifon, asezata deasupra unui castron mare. stoarce tot sucul si se arunca semintele.

taie pulpa rosiilor in cubulete si se adauga la sucul din castron, apoi se inglobeaza busuiocul, otetul si 1 lingura de ulei.  sareaza si se pipereaza si se lasa deoparte. Se pune o oala pe foc pentru fiert pastele.

curata crevetii si se cresteaza de-a lungul spatelui, pe unde se scot intestinele. Se spala crevetii si se zvanta cu servete de bucatarie.

pun pastele in apa clocotita si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.

Intre timp se incalzeste la foc iute 1lingura de ulei intr-o tigaie care nu lipeste. Cand uleiul s-a incins, se dau crevetii cu un praf de sare si unul de piper si se prajesc 2 minute.

adauga usturoiul si se prajesc in continuare 2-3 minute pana cand crevetii capata culoarea roz.

scurg pastele si se adauga la vinegreta de rosii. Se amesteca in final cu crevetii prajiti si cu uleiul aromat cu usturoi, se garniseste cu busuioc si se serveste.

 

Tagliatelle cu creveţi, roşii şi busuioc

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.