Tagliatelle cu branza albastra
PrinteazaTagliatelle cu branza albastra din: dovlecei, gorgonzola, ceapa, unt, smantana, paste, sare, nuci, zahar, apa.
- 2 dovlecei
- 200 g gorgonzola sau alt sortiment de branza albastra
- 1 ceapa
- 2,5 linguri unt topit
- 400 ml smantana
- 500 g paste (tagliatelle)
- sare
- 3 linguri nuci
- 2 linguri zahar
- putina apa
Mod de preparare:
Se taie fasii dovleceii si se pun deoparte. Se zdrobeste branza albastra sau se taie cuburi. Se curafa si se toaca ceapa; se caleste intr-o lingura de unt incins. Se reduce apoi focul la minimum si se adauga branza si smantana. Se lasa la foc pana ce branza se topeste si sosul se ingroasa.
Se pune la fiert o cantitate mare de apa {cca 4 l apa pentru 500 g paste) cu 1 lingura rasa de sare; cand clocoteste se adauga pastele. Intre timp se prajesc fasiile de dovlecei intr-o lingura de unt. Se acopera cu un capac si se inabusa pana ce se inmoaie legumele.
Intr-o tigaie cu fund gros se presara zaharul si se lasa sa se topeasca fara a ames-teca. Se adauga putina apa si unt si se lasa sa se caramelizeze. Se adauga apoi nucile si se amesteca. Se rastoarna compozitia pe o tava tapeta- ta cu folie de aliminiu, se lasa apoi sa se raceasca si sa se intareasca. Pe urma se rupe bucati.
Se pun pastele in apa clo- cotita si se lasa sa fiarba 5 min. Apoi se strecoara si se pun deoparte 2 linguri din apa de la fiert. Pastele scurse si apa de la fiert se adauga in vasul cu sos, se amesteca si se repartizeaza pe farfurii alaturi de dovlecei. La final se presara nucile caramelizate.
Tagliatelle cu branza albastra
Pofta buna!