Tagliatelle cu ciuperci de padure
PrinteazaO reteta delicioasa de tagliatelle cu ciuperci de padure din: fettucini, ciuperci, parmezan, galbenus, smantana, ulei de masline, hasme, ceapa verde, sare si piper.
- 600 g fettucini (tagliatelle subţiri)
- 800 g ciuperci amestecate (bureţi galbeni, mânătărci, nicorete)
- 30 g parmezan
- 1 gălbenuş
- 200 ml smântână proaspătă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 haşme
- 1 legătură de ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, frecându-le cu o perie moale. încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă, adăugaţi haşmele şi lăsaţi le să se călească 3 min, la foc mic. Adăugaţi ciupercile şi lăsaţi totul la foc mare, timp de 4-5 min.
Intre timp, fierbeţi fettucini în multă apă sărată, circa 6 min. Apoi radeţi parmezanul. Turnaţi smântână peste ciuperci, în tigaie, adăugaţi pastele scurse, amestecaţi uşor şi reîncălziţi totul, preţ de 2 min. Luaţi tigaia de pe foc, încorporaţi gălbenuşul de ou şi adăugaţi ceapa verde, tocată.
Amestecaţi bine, răsturnaţi totul într-un vas preîncălzit, presăraţi parmezanul, săraţi, piperaţi şi serviţi imediat.
Tagliatelle cu ciuperci de padure
Poftă bună!