Tagliatelle cu ciuperci
PrinteazaIngrediente:
- 400 g tagliatelle verzicu spanac
- 300 g ciuperci proaspete, cu pălăria mare (pleurotus)
- 2 căţei de usturoi
- 2 fire de ceapă verde
- 2 linguri de unt
- 5 linguri de smântână
- 50 g seminţe de pin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pastele le fierbi în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, până devin „al dente” – adică nu sunt nici fierte, nici crude. După ce au fiert, le scoţi din apă şi le laşi să se scurgă.
Ceapa verde o tai în bucăţi mari, o înăbuşi vreo 3 minute, o scoţi din apă şi o laşi la scurs. Cureţi ciupercile, le speli, usturoiul îl cureţi şi-l zdrobeşti. Intr-o tigaie pui untul la încins şi apoi ciupercile cu usturoiul, să se călească.
Adaugi ceapa şi smântână, amesteci şi reduci focul. Mai laşi un pic, apoi scoţi sosul într-un castron încăpător, în care o sa-1 amesteci cu seminţele de pin. Pui şi pastele bine scurse de apă, condimentezi cu sare şi piper. Aduci la masă tagliatelle cu sos de ciuperci în farfurii un pic încălzite.
Seminţele de pin, bogate în grăsimi, provin de la o varietate de conifere. Seminţele se găsesc în interiorul conului, care trebuie încălzit pientru a fi extrase. Acest procedeu greoi face ca seminţele să fie at:ât de scumpe.
Tagliatelle cu ciuperci
Pofta buna!