Tagliatelle cu creveti si sos alb
PrinteazaTagliatelle cu creveti si sos alb din: creveti, usturoi, radacina de ghimbir, zeama de lamaie, ulei de masline, faina, spanac, sare, ulei de masline, smantana, pecorino, frunze de busuioc, marinata, sare de mare, piper alb.
Ingrediente:
- 500 g creveti decorticati
- 3 catei de usturoi
- 1 cm radacina de ghimbir
- zeama de la 1 lamaie verde
- 3 linguri ulei de masline
pentru tagliatelle:
- 250 g faina
- 2 oua
- 100 g spanac
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
pentru sos:
- 200 ml smantana pentru gatit
- 100 g pecorino
- 4-5 frunze de busuioc
- 1 lingura de marinata pentru creveti
- sare de mare
- piper alb
Mod de preparare:
Opăreşti frunzele de spanac, le scurgi şi le pasezi cu ajutorul mixerului vertical. Cerni făina înlr-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle, piureul de spanac şi sarea. Frămânţi până obţii un aluat de ccnsistenţa plastilinei.
Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie subţire. Tai fâşii subţiri, egale, după care întinzi pastele pe un suport şi le laşi să se usuce. Pui la fiert apă cu un praf de sare şi 2 linguri de ulei de măsline. Când apa clocoteşte, adaugi taglia- tellele şi le laşi să fiarbă 7-8 minute, până devin al dente Le scurgi într-o strecurătoare.
Pentru creveţi, faci o marinată din uleiul de măsline, usturoiul pisat mărunt, ghimbirul dat pe râzătoare şi zeama de lămâie verde. Păstrezi o lingură de marinată, iar restul o torni peste creveţi. După circa 3 minute, îi frigi pe grillul încins, câte 1-2 minute pe fiecare parte. îi scoţi de pe grătar şi îi păstrezi la cald.
Dai într-un clocot smântână pentru gătit, brânza pecorino, frunzele de busuioc şi marinata rămasă de la creveţi. Asezonezi sosul cu sare de mare şi piper alb. Umpli inele metalice cu tagliatelle şi scoţi cu grijă turnuleţele pe farfurii.
Pui deasupra câte două linguri de sos, apoi montezi creveţii, după imaginaţie. Opţional, garniseşti cu frunze de busuioc.
Pofta buna!