Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre
PrinteazaO reteta de tagliatelle cu dovlecei si mazare din: dovlecei, busuioc, paste, sare, ulei de masline, smantana, lapte, supa de legume, unt, faina, mazare, parmezan si suc de lamaie.
- 300 g dovlecei
- 1 legătură busuioc
- 400 g paste (tagliatelle)
- sare
- 2 linguri ulei de măsline
- piper
- 100 ml smântână
- 200 ml lapte
- 200 ml supă de legume
- 2-3 linguri unt
- 3 linguri făină
- 150 g mazăre congelată
- 100 g parmezan ras
- 1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii, se taie în sferturi pe lung “jjî şi se taie apoi felii. Se rup frunzuliţele de 1 busuioc de pe codiţe. Se fierb pastele al dente § într-o cantitate mare de apă clocotită cu sare, £ conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se f prăjesc bine dovleceii cca 2 min. Se sărează şi se piperează. Se amesteca smantana cu lapte şi supă; se scot 5 linguri din această compoziţie şi se pasează cu busuioc.
Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă făina şi se căleşte puţin, amestecând. Nu se lasă să se rumenească. Se toarnă restul de amestec de smântână şi se dă într-un clocot. Se adaugă mazărea congelată şi se lasă să fiarbă totul la foc moale cca 2 min.
Se adaugă parmezanul şi se lasă să se topească în sos. Se adaugă dovleceii şi piureul de busuioc şi se omogenizează bine toate. Se condimentează legumele cu sare, piper şi suc de lămâie. Se lasă să se scurgă pastele şi se repartizează în boluri; se aşază deasupra legumele şi sosul şi se servesc ornate cu frunze de busuioc.
Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre
Pofta buna!