Tagliatelle cu dovlecei si pesto
PrinteazaO reteta delicioasa de tagliatelle cu dovlecei si pesto din: dovlecei, tagliatelle, parmezan, busuioc, seminte de pin, usturoi, ulei de masline si sare.
- 4 dovlecei mici
- 400 g tagliatelle proaspete
- 80 g parmezan
- 2 legături de busuioc
- 30 g seminţe de pin
- 3 căţei de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi şi zvântaţi dovleceii. Fără a-i curăţa, tăiaţi i în fâşii late, folosind un cuţit econom (de curăţat cartofi). Apoi, tăiaţi aceste fâşii în şuviţe de lăţimea tagliatellelor. Puneţi totul deoparte. Radeţi jumătate din parmezan şi pe restul tăiaţi-1 în bucăţele.
Pregătiţi sosul pesto: mixaţi busuiocul (păstraţi câteva frunze pentru decorare) cu seminţele de pin, parmezanul ras, usturoiul şi uleiul de măsline, până obţineţi o pastă. Puneţi-o la rece.
Fierbeţi tagliatellele în multă apă sărată, vreo 2 min, adăugând şuviţele de dovlecei şi lăsând compoziţia să fiarbă încă 2 min. Scurgeţi repede totul.
Vărsaţi pastele şi dovleceii într-un vas de servire preîncălzit, adăugaţi pesto şi amestecaţi totul cu grijă. Decoraţi preparatul cu frunze de busuioc şi bucăţele de parmezan. Serviţi imediat.
Tagliatelle cu dovlecei si pesto
Poftă bună!