Tagliatelle cu hribi şi mentă
PrinteazaO reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou, hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si piper.
- 380 g tagliatelle cu ou
pentru asezonare:
- 300 g hribi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 ardei iute fără seminţe
- 1 căţel de usturoi
- 5-6 frunzuliţe de mentă
- sare şi piper
Mod de preparare:
Indepărtează partea cu pământ de la baza hribilor, curăţă-i cu şerveţele umezite în apă şi taie-i lamele.
Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte foarte puţin usturoiul şi ardeiul iute. Adaugă ciupercile şi sotează-le 5 minute, adăugând sare şi piper, după gust.
Fierbe al dente tagliatellele în apă clocotită cu un praf de sare, scurge-le şi pune-le în tigaia cu sos; căleşte-le şi serveşte-le aburinde, presărate cu frunze tocate de mentă.
Tagliatelle cu hribi şi mentă
Pofta bună!