Tagliatelle cu macrou
PrinteazaTagliatelle cu macrou din: tagliatelle, macrou, ananas, kiwi, grepfrut, ghimbir, sare, piper.
- 4 fileuri de macrou
- 1 pachet de tagliatelle (în două culori)
- 1 cutie de compot de ananas
- 1 kiwi
- 1 grepfrut
- 5 cm rădăcină de ghimbir
- boabe de piper roz
- sare
- piper mozaic
- boabe de coriandru
- seminţe de pin
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 3 linguri făină
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-un vas termorezistent se toarnă câteva picături de ulei şi se aşază fileurile, cu pielea în jos. Se stropeşte peştele cu lămâie şi se condimentează cu sare, piper mozaic, boabe de coriandru şi seminţe de pin.
Se acoperă tava cu folie şi se dă cca 30 min. la cuptorul încins la foc mediu. Intre timp se fierb pastele în apă cu sare şi puţin ulei.
Se prepară sosul: se amestecă într-o cratiţă 3 linguri de ulei cu făina. Se toarnă treptat 200 ml apă rece, suc de portocală, ghimbirul curăţat şi tăiat rondele fine, sare şi boabele de piper roz.
Se pune cratiţa pe foc şi se amestecă continuu până ce capătă consistenţă de smântână. Se adaugă ananas şi kiwi decojit şi tăiat bucăţi; se dă în clocot, înainte de servire se adaugă bucăţele de grapefruit.
Pofta buna!