Tagliatelle cu pancetta si parmezan
PrinteazaTagliatelle cu pancetta si parmezan din: pancetta, rozmarin, cimbru, unt, usturoi, pastarnac, tagliatelle, parmezan, sare de mare, piper.
- 12 felii de pancetta sau bacon afumat si uscat
- 1 mana de frunze proaspete de rozmarin sau cimbru
- 4 cubulete de unt
- 2 catei de usturoi, decojit si tocat marunt
- 2 radacini pastarnac, tocat
- 455 g tagliatelle
- parmezan ras
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare neaderenta, prajiti timp de 2 minute pancetta impreuna cu verdeturile, in jumatate din cantitatea de unt, apoi adaugati usturoiul si pastarnacul. Lasati inca 3 minute la foc mediu, pana cand pancetta devine usor aurie si pastarnacul s-a inmuiat.
Fierbeti pastele in apa sarata clocotita, apoi scurgeti, pastrand putin din apa in care au fiert. Amestecati pastele cu pastarnacul si pancetta, apoi cu restul de unt si cu parmezanul, adaugand apa in care au fiert pastele, pentru a subtia amestecul si a-l face cremos. Asezonati si serviti imediat.
Tagliatelle cu pancetta si parmezan
Pofta buna!