Tagliatelle cu peste afumat
PrinteazaO reteta de tagliatelle cu peste afumat din: tagliatele cu spanac si sofran, somon afumat, cambula, pastrav afumat, smantana, unt, marar, sare si piper.
- 300 g tagliatelle (natur, cu spanac şi şofran)
- 150 g somon afumat
- 100 g cambulă afumată
- 100 g păstrăv afumat
- 200 ml smântână lichidă
- 50 g unt
- 6 fire de mărar
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Intr-o oală cu capac, încălziţi 5 1 de apă cu sare. Tăiaţi peştele afumat în lamele de 0,5 cm. Când apa clocoteşte, puneţi tagliatellele şi lăsaţi-le să fiarbă circa 10 min. Intre timp, puneţi smântână într-o crăticioară, piperaţi-o şi încălziţi-o uşor.
Scurgeţi tagliatellele deasupra unui vas adânc, aruncaţi apa şi răsturnaţi pastele în vasul astfel încălzit. Adăugaţi untul tăiat în bucăţele mici, şi amestecaţi cu grijă.
Turnaţi smântână caldă, omogenizaţi bine, adăugaţi lamelele de peşte afumat, amestecaţi în conţi nuare, adăugaţi mărarul şi serviţi cald sau călduţ.
Tagliatelle cu peste afumat
Poftă bună!