Tagliatelle cu piept de pui si spanac
PrinteazaTagliatelle cu piept de pui si spanac din: tagliatelle, ulei, piept de pui, spanac, dovlecel, smantana, zeama de lamaie, oregano, sare si piper.
- 400 g tagliatelle (simple sau cu spanac)
- 2 linguri ulei
- 1 piept de pui dezosat
- 150 g spanac verde
- 1 dovlecel mic
- 6 linguri smantana
- 3 linguri zeama de lamaie
- 4 linguri zeama de la pastele fierte
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi tagliatellele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Le laşi 5 minute în apa în care au fiert, după care le scurgi bine într-o sită (păstrezi zeama). Evită să le clăteşti cu apă rece, deoarece îşi pierd gustul. Toci spanacul, cureţi dovlecelul şi-l tai fâşii, tai cubuleţe pieptul de pui şi încingi uleiul într-o tigaie.
Căleşti ingredientele la foc potrivit circa 10-12 minute. între timp, asezonezi cu sare, piper şi oregano, amesteci continuu pentru a rumeni uniform carnea de pui şi dovlecelul. Adaugi tagliatellele, smântână, zeama de lămâie şi zeama de la pastele fierte şi amesteci bine. Laşi puţin pe foc să se combine toate gusturile. Le serveşti calde, dar sunt excelente si reci.
Tagliatelle cu piept de pui si spanac
Pofta buna!
Astea, trebuie sa le incerc neaparat, pentru ca spanac nu am adaugat niciodata la paste…