Tagliatelle cu scoici
PrinteazaO reteta delicioasa de tagliatelle cu: scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare.
- tagliatelle
- scoici proaspete
- sparanghel
- smântână
- unt
- făină
- supă
- pătrunjel
- usturoi
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte bine, se spdă bine şi se scurg de apă. Se pun pe foc într-o oală mare, coperită, în care se adaugă ulei de măsline, pătrunjel şi câţiva căţ ei de usturoi. Se ţin pe foc până când li se deschide bine cochilia.
Se decojesc, mai puţin câteva dintre ele, care vor fi folosite ca ornament. Intre timp se fierbe spcranghelul, se taie şi se aruncă partea dură, o parte se dă deoparte iar din ce rămâne se prepară un piure.
Se topeşte untul pe foc, se toarnă uşor făina astfel încât să nu formeze cocoloaşe, se adaugă piureul de sparanghel, imântâno şi supa, şi se lasă pe foc timp de 5 minute. Intr-o tigaie se călesc în unt bucăţile de sparanghel păstrate.
Când atât scoicile, cât şi sosul de sparanghel sunt gata, se prepară „al dente” tagliatellele, în apă cu sare. Când sint gata se strecoară şi se pun pe foc într-un vas, împreuna cu scoicile şi sosul de sparanghel. Se lasă pe foc aproximativ un minut pentru a lua savoare ingredientelor.
Se servesc garnisite cu sparanghelul călit şi scoicile păstrate pentru ornare.
Tagliatelle cu scoici
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tagliatele cu scoici