Tagliatelle cu somon si busuioc
PrinteazaTagliatelle cu somon si busuioc din: paste, somon, ulei, usturoi, vin, smantana, busuioc.
- 300 g paste tagliatelle
- 200 g somon afumat
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 50 ml vin alb sec
- 400 g smântână
- frunze de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Pui apă la fiert cu o lingură de ulei şi o linguriţă de sare. Când apa începe să fiarbă, adaugi pastele şi le laşi aproximativ 10 minute. Le răstorni într-o strecurătoare şi le laşi să se scurgă.
Intre timp, pui într-o tigaie o lingură de ulei de măsline şi usturoiul pisat şi-l căleşti puţin, adaugi vinul şi somonul afumat (poţi folosi şi somon crud, dar nu are aceeaşi aromă). Laşi pe foc până se evaporă vinul, după care mai laşi puţin somonul să se rumenească.
Le iei de pe foc şi adaugi smântână. Somonul afumat este destul de sărat, aşa că mai adaugi sare doar dacă este necesar. Aşezi pastele pe un platou, pui somonul cu smântână în mijloc, presari parmezan si ornezi cu busuioc proaspat.
Pofta buna!