Tagliatelle cu somon si capere
PrinteazaTagliatelle cu somon si capere din: file de somon, broccoli, sare, paste, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, capere, smantana, sare, piper.
- 300 g file de somon
- 250 g broccoli
- sare
- 400 g paste tagliatelle
- 30 g unt
- 1 lingura coaja rasa si 1 lingura suc de lamaie
- 3 linguri capere (de la borcan)
- 200 g smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie marunt somonul. Se curata broccoli si se despart buchetelele; se fierb in apa cu sare cca 8 min. Se tree prin jet de apa rece si.se lasa sa se scurga. Se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intre timp se topeste untul si se adauga coaja de lamaie si capere; se lasa sa se caleasca. Se adauga sucul de lamaie si se da in clocot. Apoi se toarna smantana si se lasa sa fiarba la foc moale cca 1 min. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se adauga somonul si se fierbe la foe moale cca 1 min. Se adauga broccoli; se sareaza si se pipereaza. Se scurg pastele si fie pastreaza putina apa de la fiert. Se adauga eventual la somon 2-3 linguri din aceasta apa si totul se repartizeaza pe farfurii.
Tagliatelle cu somon si capere
Pofta buna!