Tagliatelle cu somon si rosii
PrinteazaTagliatelle cu somon şi roşii din: tagliatelle, somon afumat, ulei de masline, usturoi, vin alb sec, rosii cherry, busuioc, sare, piper.
- 400 g tagliatelle
- 300 g somon afumat
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 50 ml vin alb sec
- 4-5 rosii cherry
- 1 varf de cutit busuioc uscat
- 3-4 frunze de busuioc verde
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Fierbi, „al dente” pastele, în apă putin sărată şi o lingură de ulei (să nu se lipească la fiert), le scurgi în strecurătoare şi le laşi deoparte să se răcorească. Separat, încingi uleiul într-o tigaie, căleşti uşor usturoiul zdrobit, adaugi somonul tăiat fâşii şi vinul.
Continui călirea până se evaporă vinul şi începe să se rumenească somonul. Scoti deoparte somonul şi îl laşi să se răcească. Aşezi pastele într-o salatieră mare, presari peste ele busuioc uscat, sare şi piper, după gust şi amesteci uşor să nu se zdrobească pastele.
In momentul servirii, aşezi pe farfurie paste, bucăţele de somon rumenit, adaugi deasupra roşii cherry tăiate sferturi, garniseşti cu frunze verzi de busuioc şi serveşti imediat.
Tagliatelle cu somon si rosii
Pofta buna!