Tagliatelle cu sos de branza si broccoli
PrinteazaTagliatelle cu sos de branza si broccoli din: broccoli, supa de legume, ceapa, unt sau margarina, tagliatelle, sare, branza de vaci cu ierburi aromatice, parmezan, piper.
- 6oo g broccoli
- 600 ml supă de legume
- 1 ceapă
- 1 lingură de unt/margarină
- 300 g tagliatelle
- sare
- 100 g brânză de vaci cu ierburi aromatice
- 50 g parmezan proaspăt ras
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă broccoli, se separă în buchete mai mici, după care se curăţă de coajă trunchiul şi se taie cubuleţe. Bucheţelele se fierb 4 minute în supa de legume, apoi se scot din supă şi se scurg. Supa se păstrează.
Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe mici, care se călesc împreună cu broccoliul într-o tigaie în care s-a topit în prealabil untul. Se stinge apoi totul cu 500 ml de supă şi se lasă la fiert cu capac, 8 minute.
Se fierb pastele al dente într-o cantitate suficientă de apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, după care se scurg de apă.
Se pasează broccoli în supă. In continuare, se încorporează brânza şi 30 g parmezan ras şi se dă în clocot încă o dată. Se asezonează cu sare şi piper după gust. Pastele se servesc împreună cu sosul, cu piperul măcinat grosier şi cu restul de parmezan.
Pofta buna!