Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate
PrinteazaTagliatelle de dovlecei cu sos de tomate din: dovlecei, ardei, tomate, coriandru, piper, lamaie, ulei, seminte de pin, usturoi, sare, piper.
- 4 dovlecei
- 1 ardei gras portocaliu
- 3 tomate
- 2 linguri coriandru tăiat cu foarfecă
- 1 vârf de linguriţă de piper de Espelette
- 1 lămâie
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri seminţe de pin
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi şi uscaţi dovleceii, îndepărtaţi extremităţile. Tăiaţi-i felii subţiri în lung, cu ajutorul unei râzătoare Mandoline (sau a unui cuţit cu lama foarte ascuţită). Cufundaţi lamelele într-o cratiţă cu apă clocotită sărată şi ţineţi-le aproximativ 30 secunde, apoi scurgeţi-le.
Tăiaţi ardeiul gras în două, scoateţi seminţele şi opăriţi-l şi pe el timp de 2 minute. Scurgeţi. Opăriţi şi tomatele 30 secunde, scurgeţi-le şi curătati-le. Eliminaţi seminţele si tăiati pulpa în cubuleţe, ca şi ardeiul gras.
Bateti zeama de lămâie si uleiul de măsline. Amestecaţi cuburile de tomate şi de ardei gras împreună cu coriandrul, piperul, căţelul de usturoi presat şi 1 lingură de sos. Asezonaţi delicat dovleceii cu restul sosului.
Impărţiţi dovleceii în fiecare farfurie. Adăugaţi preparatul în centru şi lăsaţi 1 oră la rece. Presăraţi seminţe de pin în momentul servirii.
Pofta buna!