Tagliatelle de dovlecel cu sos
PrinteazaTagliatelle de dovlecel cu sos din: dovlecei, dovleac, frunze de busuioc, lamaie, apa, ulei, usturoi.
- 2 dovlecei cât mai tineri
- 1 dovleac mic plăcintar
- 1 mână de frunze de busuioc
- 1 lămâie
- un strop de apă
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Cu un cuţit ascuţit crestezi pe lungime dovleceii, apoi cu decojitorul de legume formezi tăiţeii de dovlecel.
In bolul mixerului pui miez de dovleac plăcintar, o mână de frunze de busuioc, usturoiul, uleiul şi un strop de apă, în care a stat busuiocul.
Aşezi tăiţeii în farfuria adâncă, pui sosul peste ei şi deasupra câteva flori şi seminţe de busuioc, care au stat câteva ore în apă.
Sfat: Poţi întregi gustul, adăugând sare, piper şi 1 ardei iute tocat fin.
Tagliatelle de dovlecel cu sos
Pofta buna!