Tagliatelle de spanac cu sos de cascaval
PrinteazaTagliatelle de spanac cu sos de cascaval din: tagliatelle, piept de pui, dovlecel, cascaval, lapte, unt, smantana, galbenus, rozmarin, ulei, sare, piper.
- 300 g tagliatelle verzi
- 1 piept de pui
- 1 dovlecel
- 120 g caşcaval ras
- 200 ml lapte
- 1 lingură cu făină
- 35 g unt
- 50 g smântână
- 1 gălbenuş
- rozmarin
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topeşte 25 g de unt. Adaugă făina şi amestecă timp de două minute. Toarnă laptele puţin câte puţin şi după zece minute încorporează smântână.
Stinge focul după ce a dat în 2-3 clocote. Adaugă caşcavalul ras, gălbenuşul şi un praf de sare şi piper. Separat, taie pieptul de pui cubuleţe şi rumeneşte-l în puţin ulei. La final, adaugă dovlecelul tăiat fâşii.
Unge un vas cu restul de unt şi pune pastele fierte în apă cu sare şi scurse. Răstoarnă puiul rumenit cu dovlecelul şi sosul gata preparat.
Aromatizează cu puţin rozmarin şi lasă la cuptor maximum zece minute.
Tagliatelle de spanac cu sos de cascaval
Pofta buna!