Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei
PrinteazaO reteta de Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei din: tagliatelle din faina, cozi de creveti, dovlecei, rosii cherry, usturoi, ardei iute, sare si piper.
- 250 g tagliatelle din faină de porumb
pentru asezonare:
- 300 g cozi de creveţi
- 2 dovlecei micuţi în floare
- 7-8 roşii cherry
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 ardei iute roşu, fără seminţe
- sare şi piper
Mod de preparare:
Decortichează cozile de creveţi, scoate filamentul negru din interiorul lor şi taie-le bucăţi. Taie roşioare- le sferturi şi scoate-le seminţele. Spală dovleceii (păstrează florile), taie-i în patru felii pe lungime, apoi scoate interiorul cu seminţe. Taie partea rămasă bastonaşe subţiri.
Intr-o tigaie, încinge uleiul şi căleşte usturoiul zdrobit. Adaugă ardeiul iute, apoi dovleceii şi roşiile. Scoate usturoiul din tigaie şi căleşte legumele la foc mare, amestecând cu grijă ca să nu se zdrobească. Scoate legumele din tigaie şi dă-le deoparte, apoi pune creveţii şi căleşte-i la foc mare.
Adaugă florile de dovlecei cărora le-ai scos pistilul. Pune legumele la loc în tigaie şi amestecă, apoi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Pune pastele într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le al dente, apoi scurge-le. Răstoarnă-le peste sosul de creveţi si căleste-le uşor. Serveste-le fierbinţi.
Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei
Poftă bună!