Tagliatelle din hrişcă, cu creveţi şi dovlecei
PrinteazaO reteta de tagliatella din hrisca cu creveti si dovlecei din: faina alba, faina de hrisca, ou, galbenusuri, sare, cozi de creveti, usturoi, ulei de masline extravirgin, dovlecei, rosii cherry, patrunjel, sare si piper.
- 200 g faină albă
- 100 g făină de hrişcă
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
pentru asezonare:
- 12 cozi de creveţi
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 dovlecei
- 8 roşii cherry (opţional)
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Amestecă şi cerne cele două feluri de faină. Toarnă amestecul în formă de fântână, într-un castron mare, apoi pune oul şi gălbenuşurile în mijloc. Presară un praf de sare şi frământă un aluat neted şi omogen; dacă este nevoie, adaugă puţină apă. Acoperă aluatul cu folie alimentară şi pune-1 în frigider să se odihnească circa 30 de minute.
Spală dovleceii şi curăţă-i; taie-i în sferturi, pe lungime, scoate partea cu seminţe şi taie restul bastonaşe. Decortichează cozile de creveţi şi taie-le bucăţele. Spală roşiile, taie-le sferturi şi scoate-le seminţele.
Intinde o foaie de aluat cu grosimea de 1 mm. Taie fâşii cu rotiţa şi pune-le deoparte pe o suprafaţă presărată cu făină. Incinge într-o tigaie uleiul, căleşte usturoiul puţin zdrobit, apoi scoate-1. Pune dovleceii şi căleşte-i. Adaugă creveţii, apoi, imediat, roşiile (opţional). Fierbe totul 2 minute, adăugând puţină apă caldă şi pătrunjelul tocat mărunt. Condimentează cu sare şi piper, după gust.
Pune pastele la fiert în apă clocotită cu un praf de sare, scurge-le şi pune-le în tigaie peste sos. Amestecă bine şi lasă-le, pe foc mic, timp de câteva minute, apoi serveste-le.
Tagliatelle din hrişcă, cu creveţi şi dovlecei
Poftă bună!