Tagliatelle cu dovleac, mozzarella si seminte de pin
PrinteazaO reteta de Tagliatelle cu dovleac, mozzarella si seminte de pin din: seminte de pin, patrunjel, cimbru, pulpa de dovleac, ceapa, ulei de masline, vin alb, supa de legume, tagliatella si mozzarella.
- 50 g seminte de pin
- 2 fire de patrunjel
- 2 fire de cimbru
- 500 g pulpa de dovleac
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 200 ml supa de legume
- 500 g tagliatelle
- 125 g mozzarella
Mod de preparare:
Seminţele de pin se prăjesc într-o tigaie fără adaos de grăsime. Se toacă pătrunjelul şi cimbrul. Pulpa de dovleac se taie cuburi de 1 cm. Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa; se adaugă dovleacul şi verdeaţa şi se călesc 2 min.
Se stinge cu vin şi se toarnă supă; se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă cca 20 min. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se scurg şi se amestecă împreună cu legumele. Se sărează şi se piperează. Mozzarella se zdrobeşte. Pastele se servesc presărate cu mozzarella şi seminţe de pin.
Tagliatelle cu dovleac, mozzarella si seminte de pin
Pofta buna!