Tagliatelle cu jambon si usturoi
PrinteazaO reteta de Tagliatelle cu jambon si usturoi din: tagliatelle, ulei, usturoi, jambon, patrunjel, parmezan, sare si piper.
- 400 g tagliatelle
- 50 ml ulei
- 3 catei de usturoi
- 150 g jambon crud uscat
- 1 legatura patrunjel
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe amblaj. Incingeti intr-o tigaie mare uleiul de masline, puneti un catel de usturoi sfaramat si rumeniti-l la foc mic 1 minut, dupa care scoateti-l din tigaie.
In uleiul altdel aromatizat puneti 75 g jambon (prosciutto crudo) taiat in feliute foarte subtiri. Dupa 20-30 de secunde, puneti in tigaie tagliatellele fierte si scurse de apa. Adaugati 3-4 linguri din apa in care pastele au fiert si potriviti de sare si piper.
Lasati sa fiarba la foc potrivit 1-2 minute, apoi puneti cateii de usturoi ramasi, tocati marunt si jambonul ramas, taiat in feliute foarte subtiri, precum si patrunjelul tocat. Serviti tagliatellele fierbinti presarate din abundenta cu parmezan ras.
Tagliatelle cu jambon si usturoi
Pofta buna!