Tagliatelle cu legume si sos – delicioase si usor de preparat
PrinteazaTagliatelle cu legume si sos din: paste tagliatelle, ardei capia, ciuperci, praz, ardei grasi, dovlecel, ardei iute, rosii, pasta de tomate, sos de soia, ghimbir, sare, piper, rozmarin, menta, masline.
- 400 g paste tagliatelle
- doi ardei capia
- 400 g ciuperci
- un fir de praz
- doi ardei grasi
- un dovlecel
- un ardei iute
- 600 g rosii
- o lingura cu pasta de tomate
- doua linguri cu sos de soia
- ghimbir
- sare
- piper
- rozmarin
- menta
- masline
Mod de preparare:
Ciupercile se spală, se taie felii şi se pun într-un bol. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ardeii capia şi ardeii graşi se spală, se taie rondele sau felii.
Dovlecelul se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun prazul şi ardeii, se călesc zece minute, apoi se adaugă dovlecelul şi ciupercile.
Se prăjesc zece minute, se adaugă o linguriţă cu ghimbir şi sosul de soia. Se presară rozmarin tocat, piper, puţină apă, se amestecă şi se ţin pe foc până scade sosul. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie bucăţi.
Intr-o cratiţă se căleşte ardeiul iute tocat în puţin ulei, se adaugă roşiile, sare, piper şi rozmarin. Se fierb 15 minute, se pasează cu un blen- der şi se mai fierb cinci minute.
Pastele se fierb, se scurg de apă, se pun în farfurii şi în mijloc legumele. Se toarnă deasupra sosul si se servesc imediat.
La sosul de rosii se poate adauga menta verde tocata sau masline tocate marunt.
Tagliatelle cu legume si sos
Pofta buna!