Tagliatelle cu legume
PrinteazaO reteta de Tagliatelle cu legume din: sparanghel, fasole verde, praz, dovlecei, sare, piper, tagliatelle cu ou, ulei de masline, suc de lamaie, tarhon si patrunjel.
- 250 g sparanghel subtire
- 150 g fasole verde
- 200 g dovlecei mici
- 150 g praz tanar
- Sare si piper negru
- 500 g tagliatelle cu ou sau alte paste subtiri
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usturoi, tocat fin
- 4 linguri suc de lamaie sau dupa gust
- 2 lingurite tarhon proaspat, tocat
- 2-3 linguri de patrunjel proaspat, tocat fin
Mod de preparare:
Se pun doua cratite cu apa la fiert. Se curata sparanghelul si se taie in bucati de 2,5 cm lungime. Se curata fasolea verde si se taie pastaile in doua. Dovleceii se taie felii subtiri. Se curata prazul si se taie in sferturi pe lungime, apoi in bucati de 1 cm.
Se pun sparanghelul si fasolea intr-o cratita cu apa clocotita si se oparesc 4 minute sau pana cand se inmoaie. Se scurg, se pun sub un jet de apa rece si se lasa deoparte.
Se adauga pastele in cealalta oala cu apa clocotita si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp se incalzeste uleiul de masline intr-un tuci sau intr-o tigaie cu fund gros, la foc potrivit spre iute. Se pune usturoiul si se caleste 30 de secunde, apoi se adauga dovleceii si prazul si se calesc 3 minute sau pana cand dovleceii s-au inmuiat putin.
Se adauga sparanghelul si fasolea in tigaie si se calesc 1 minut, apoi se inglobeaza zeama de lamaie si tarhonul. Se ia vasul de pe foc si se potriveste de sare si piper. Se scurg pastele si se pastreaza apa in care au fiert.
Se amesteca pastele cu legumele, adaugandu-se, daca este nevoie, cateva lingurite din apa in care au fiert. Se presara patrunjel si piper negru si se serveste.
Tagliatelle cu legume
Pofta buna!