Tagliatelle cu legume mediteraneene din: tagliatelle, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei rosu, dovlecel, rosii cherry, busuioc, oregano, sare, piper, branza feta, frunze de busuioc. Această rețetă combină tagliatellele proaspete cu o varietate de legume colorate și arome mediteraneene. Este o opțiune sănătoasă și echilibrată pentru cină sau prânz, plină de nutrienți și culoare. […]
Tagliatelle cu pancetta
PrinteazaTagliatelle cu pancetta din: ulei de masline, salvie, ceapa, pancetta, dovleac, sare, piper, tagliatelle, parmezan.
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 10 frunze de salvie
- 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
- 75 g pancetta tăiată în bucăţi
- 200 g dovleac ras
- sare şi piper negru măcinat
- 150 g tagliatelle
- 30 g parmezan ras
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare, adaugă frunzele de salvie şi frige-le 30 de secunde, apoi scoate-le pe o hârtie absorbantă.
In aceeaşi tigaie căleşte ceapa la foc mic, timp de 5 minute, până se înmoaie, dar nu devine maronie.
Adaugă pancetta şi prăjeşte-o 5 minute până devine aurie. Adaugă dovleacul şi 400 ml apă.
Acoperă şi fierbe 30 de minute până când totul devine un sos subţire.Intre timp, într-o oală, pune apă şi sare.
Adu la fierbere şi pune pastele. Fierbe-le timp de 10 minute până se înmoaie.
Scurge pastele, adaugă sosul de dovleac şi asezonează.
Adaugă parmezanul şi 4 frunze de salvie mărunţite. Serveşte în 2 boluri.
Ornează cu frunzele de salvie rămase.
Tagliatelle cu pancetta
Pofta buna!
Tagliatelle cu crab si portocale
Tagliatelle cu crab si portocale din: tagliatelle de orez, clesti de crab, portocale, ceapa rosie, praf de boia, ulei de masline, ghimbir, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 pachete tagliatelle de orez 18 cleşti de crab congelaţi 3 portocale 1 ceapă roşie 1 praf de boia mare 8 linguri ulei de măsline 1 bucăţică de […]
Tagliatelle cu capere din: tagliatelle, ulei de masline, rosii, unt, ulei, ceapa, oregano, capere, sare si ardei iute. Ingrediente: 400 g tagliatelle 100 ml ulei de masline 500 g rosii 50 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa oregano 50 g capere sare ardei iute Mod de preparare: Pui într-o cratiţă ceapa tocată, caperele […]
Pofta buna!