Tagliatelle cu pui la grătar şi roşii
PrinteazaO reteta de tagliatelle cu pui la gratar si rosii din: piept de pui, coaja si suc de lamaie, tarhon, ulei de masline, rosii si tagliatelle.
- 500g piept de pui fără piele
- coaja şi sucul de la 1 lămâie
- 1 lingură de tarhon, proaspăt tocat, sau 1 linguriţă de tarhon uscat
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 8 roşii mici, tăiate în jumătăţi
- 300g de tagliatelle
Mod de preparare:
Se încinge grillul la treapta înaltă. Se unge puiul cu sucul de lămâie, tarhon, sare şi piper. Se aşază într-o formă termorezistentă mare şi întinsă sau într-o tavă, într-un singur strat. Se mai unge cu puţin ulei şi se lasă la grill 6 minute. Se întoarce carnea şi se adaugă roşiile cu miezul în sus. Se ung şi ele cu puţin ulei.
Se mai lasă la grill 6-8 minute până când puiul este făcut bine şi rumen, iar roşiile devin moi. Între timp se fierb pastele într-o cratiţă mare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurg bine păstrând 150ml din apa în care au fiert. Se reaşază pastele în cratiţă.
Se taie puiul în bucăţi şi se răstoarnă peste paste împreună cu roşiile, apa de la fiert şi sosul din tava în care s-a făcut puiul. Se amestecă totul bine şi se serveşte.
Tagliatelle cu pui la grătar şi roşii
Pofta buna!