Tagliatelle cu pui si spanac
PrinteazaTagliatelle cu pui si spanac din: tagliatelle, piept de pui, spanac, smantana, ceapa verde, morcov, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare si piper.
- 400 g tagliatelle
- 500 g piept de pui
- 700 g spanac proaspat
- 200 ml smantana de gatit
- 1 legatura ceapa verde
- 1 morcov mic
- 4 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si morcovul, apoi caliti-le impreuna cu usturoiul in ulei. Presarati si un praf de sare.
Dupa 2-3 minute adaugati pieptul de pui curatat de pielite, spalat si taiat in bastonase de circa 1 cm gosime.
Caliti carnea, impreuna cu ceapa si morcovul, 10 minute, la foc potrivit, apoi puneti in tigaie spanacul curatat, spalat bine in multa apa rece si tocat mai mare.
Punei la fiert intr-o oala mare 3 litri de apa si 1 lingura sare. Cand apa incepe sa fiarba in clocote, puneti tagliatellele si fierbeti-le conform instructiunilor de fierbere de pe ambalaj.
Cand carnea este bine patrunsa iar spanacul s-a inmuiat, puneti in tigaie smantana, potriviti de sare si piper si lasati sa mai fiarba la foc mic 3-4 minute.
La final puneti pastele fierte si scurse de apa, in tigaie, amestecati-le bine cu celelalte ingrediente si mai lasati sa fiarba la foc mic inca 2-3 minute.
Serviti preparatul fierbinte presarat cu parmezan dat pe razatoarea mica.
Tagliatelle cu pui si spanac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tagliatelle-pui-spanac html
Nu prea-mim plac pastele astea, zici ca-i o mare fiertura!