Tagliatelle cu scoici

Printeaza

O reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline.

Ingrediente:

  • tagliatelle
  • scoici proaspete
  • sparanghel
  • smântână
  • unt
  • făină
  • supă
  • pătrunjel
  • usturoi
  • ulei de măsline sare

 

 

Mod de preparare:

Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte bine, se spala bine şi se scurg de apă. Se pun pe foc într-o oală mare, acoperită, în care se adaugă ulei de măsline, pătrunjel şi câţiva căţei de usturoi.

Se ţin pe foc până când li se deschide bine cochilia. Se decojesc, mai puţin câteva dintre ele, care vor fi folosite ca ornament. Intre timp se fierbe sparanghelul, se taie şi se aruncă partea dură, o parte se dă deoparte iar din ce rămâne se prepară un piure.

Se topeşte untul pe foc, se toarnă uşor făina astfel încât să nu formeze cocoloaşe, se adaugă piureul de sparanghel, smantana şi supa, şi se lasă pe foc timp de 5 minute.

Intr-o tigaie se călesc în unt bucăţile de sparanghel păstrate. Când atât scoicile, cât şi sosul de sparanghel sunt gata, se prepară „al dente” tagliatellele, în apă cu sare. Când sant gata se strecoară şi se pun pe foc într-un vas, împreuna cu scoicile şi sosul de sparanghel.

Se lasă pe foc aproximativ un minut pentru a lua savoare ingredientelor. Se servesc garnisite cu sparanghelul călit şi scoicile păstrate pentru omare.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.