Tagliatelle cu somon si busuioc

Printeaza

Tagliatelle cu somon si busuioc din: paste, somon, ulei, usturoi, vin, smantana, busuioc.

Ingrediente:

  • 300 g paste tagliatelle
  • 200 g somon afumat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • 400 g smântână
  • frunze de busuioc proaspăt

 

Mod de preparare:

Tagliatelle cu somon si busuioc: Pui apă la fiert cu o lingură de ulei şi o linguriţă de sare. Când apa începe să fiarbă, adaugi pastele şi le laşi aproximativ 10 minute. Le răstorni într-o strecurătoare şi le laşi să se scurgă.

Intre timp, pui într-o tigaie o lingură de ulei de măsline şi usturoiul pisat şi-l căleşti puţin, adaugi vinul şi somonul afumat (poţi folosi şi somon crud, dar nu are aceeaşi aromă). Laşi pe foc până se evaporă vinul, după care mai laşi puţin somonul să se rumenească.

Le iei de pe foc şi adaugi smântână. Somonul afumat este destul de sărat, aşa că mai adaugi sare doar dacă este necesar.  Aşezi pastele pe un platou, pui somonul cu smântână în mijloc, presari parmezan si ornezi cu busuioc proaspat.

 

Pofta buna!

 

 

Cartofi cu sos pesto

Cartofi cu sos pesto din: cartofi, frunze de busuioc, usturoi, seminte de pin, branza de oaie, ulei extravirgin de masline, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 20-30 frunze de busuioc câțiva căței de usturoi 1-2 linguri semințe de pin 1-2 linguri brânză rasă de oaie ulei extravirgin de măsline sare   Mod de preparare: Speli frunzele […]

Ciuperci cu usturoi si maioneza

Ciuperci cu usturoi si maioneza din: ciuperci, maioneza, usturoi, cimbru, piper alb, busuioc. Ingredinte: 500 gr. ciuperci 200 gr. maioneza 5-6 catei usturoi cimbru piper alb busuioc     Mod de preparare Se oparesc ciupercile si se curata de pielite, dupa care se lasa la racit si la scurs. Se pot folosi si ciuperci de […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.