Tagliatelle cu sos pesto
PrinteazaO reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper.
- 500 g tagliatelle
- 5-6 fire de busuioc
- 50 ml ulei de masline
- 100 g parmezan
- 2 catei de usturoi
- 50 g muguri de pin
- 1 lingurita rasa sare grunojasa
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Puneţi într-un mojar de piatră sau o piuliţă de alamă căţeii de usturoi tocaţi, mugurii de pin, busuiocul tocat mărunt şi sarea grunjoasă. Pisaţi totul până când obţineţi o pastă omogenă. Adăugaţi parmezanul şi uleiul de măsline, turnându-l în fir subţire şi amestecând încontinuu, ca la maioneză.
Potriviţi de sare şi piper. în cazul în care nu aveţi muguri de pin, aceştia se pot înlocui cu miez de nucă. Fierbeţi pastele în 3 litri de apă şi o linguriţă cu sare, conform instrucţiunilor de fierbere de pe ambalaj. Scurgeţi pastele şi serviţi-le fierbinţi, cu 2-3 linguri din sosul pesto pus deasupra. Ornaţi cu frunze de busuioc.
Tagliatelle cu sos pesto
Pofta buna!