Ciorbă de Pește Autentică din: peste, ceapa, morcovi,, ardei, rosii, leustean, ulei, otet, sare, piper, apa. Descoperă rețeta autentică de ciorbă de pește, o specialitate românească cu rădăcini adânci în tradițiile culinare ale țării. P lină de savoare și nutrienți, această ciorbă este perfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru prânzurile în familie. Ingrediente: […]
Tagliatelle cu sos picant de rosii si busuioc
PrinteazaTagliatelle cu sos picant de rosii si busuioc din: tagliatelle, ardei iute, cepe franţuzeşti, ulei de măsline extravirgin, coaja de lamaie, oţet de vin roşu, zahăr brun, roşii decojite, sare, piper, mozzarella, busuioc.
Ingrediente:
- 400 g tagliatelle
- 1 ardei iute tocat (curăţat în prealabil de seminţe)
- 4 cepe franţuzeşti tocate
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- coaja rasă de la o lămâie
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 3-4 linguri zahăr brun
- 600 g roşii decojite şi tăiate cuburi
- sare, piper
- 200 g mozzarella
- busuioc
Mod de preparare:
fierb tăiţeii al dente în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
călesc în ulei de măsline ardeiul şi ceapa franţuzească. presară deasupra coajă de lămâie rasă şi oţet; se adaugă zahăr după gust şi apoi roşiile. Se sărează şi se piperează compoziţia şi s-e înăbuşă cca 10 min.
înglobează în sos bucăţele de mozzarella şi frunze de busuioc proaspete. scurg pastele, se trec prin jet de apă rece şi se lasă din nou să se scurgă. Se servesc împreună cu sosul de roşii.
Tagliatelle cu sos picant de rosii si busuioc
Pofta buna!