Tagliatelle cu sunca uscata

Printeaza

Tagliatelle cu sunca uscata din: ceapa, ulei de masline, sunca crus uscata, rosii decojite, foaie de dafin, sare, piper, ardei iute, usturoi, tagliatelle, busuioc, rosii uscate.

Ingrediente:Tagliatelle_cu_sunca_uscata

  • 100 g ceapa
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g sunca crud uscata
  • 250 g rosii decojite
  •  foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g tagliatelle
  • 1 lingura busuioc tocat
  • rosii uscate conservate in ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se taie felii. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte ceapa.

Când devine translucidă, se adaugă fâşii de slăninuţă şi se prăjesc.

După câteva minute, se adaugă în tigaie roşiile decojite şi foaia de dafin. Se sărează şi se piperează.

Se adaugă ardeiul iute tocat (fără seminţe) şi se lasă să fiarbă la foc moale, cca 10 min.

Cu puţin înainte de a fi gata, se adaugă usturoiul tocat.

Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se scurg şi se adaugă în sos; se încălzesc puţin împreună şi se servesc apoi imediat, cu frunze de busuioc şi roşii uscate scurse de uleiul lor şi tăiate fâşii.

Tagliatelle cu sunca uscata

Tagliatelle_cu_sunca_uscata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.