Tagliatelle cu surimi, sos de usturoi si busuioc verde
PrinteazaTagliatelle cu surimi, sos de usturoi si busuioc verde din: tagliatelle, capere în oţet, surimi (batoane de crab), roşii mari, sare, piper alb, busuioc verde, ulei de măsline, ulei de floarea-soarelui, usturoi, zeamă de lămâie, smântână.
Ingrediente:
- 400 g tagliatelle
- 100 g capere în oţet
- 350 g surimi (batoane de crab)
- 4 roşii mari
- sare
- piper alb
- frunze de busuioc verde
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
Pentru sos:
- 5-6 căpăţâni de usturoi
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 200 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Speli roşiile, le cureţi de cotoare şi le tai în cubuleţe. Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Le scurgi, le pui într-un bol şi le amesteci cu ulei de măsline, după care le acoperi.
Când batoanele de crab s-au dezgheţat, încingi untdelemnul într-o tigaie antiaderentă şi căleşti surimi pe toate părţile.
Tai în cubuleţe batoanele de surimi călite.
Pentru sos, cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. îl freci cu puţină sare şi torni treptat uleiul, amestecând în acelaşi sens.
Diluezi pasta cu zeamă de lămâie, apoi încorporezi smântână şi potriveşti de sare.
Amesteci pastele împreună cu roşiile, surimi şi caperele.
Repartizezi în farfurii acest amestec pe care îl presari cu piper alb şi sare. Decorezi cu busuioc şi le serveşti calde, alături de sosul de usturoi.
Tagliatelle cu surimi, sos de usturoi si busuioc verde
Pofta buna!