Tagliatelle cu legume mediteraneene din: tagliatelle, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei rosu, dovlecel, rosii cherry, busuioc, oregano, sare, piper, branza feta, frunze de busuioc. Această rețetă combină tagliatellele proaspete cu o varietate de legume colorate și arome mediteraneene. Este o opțiune sănătoasă și echilibrată pentru cină sau prânz, plină de nutrienți și culoare. […]
Tagliatelle cu zbarciogi
PrinteazaTagliatelle cu zbarciogi din: tagliatelle, zbarciogi, unt, smantana, vin, sare, piper, lamaie.
- 400 g tagliatelle proaspete
- 250 g zbârciogi proaspeţi sau 25 g zbârciogi uscaţi
- 30 g unt
- 250 ml smântână dulce
- 1 lingură de vin de Marsala
- sare
- piper din râşniţăzeama de la 1/2 de lămâie
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare:
Se pun ciupercile proas-peteîn apă rece timp de 5 minute. Ciupercile uscate de lasă 30 de minute la înmuiat în apă călduţă, într-un vas acoperit.
Se spală bine fiecare zbârciog în parte sub jet de apă, deoarece în cute poate fi nisip.
Ciupercile mari se taie în jumătate sau sferturi şi se lasă bine la scurs pe un prosop de hârtie.
Se încinge untul într-o tigaie cu pereţi înalţi, în care se prăjesc apoi ciupercile 10 minute.
Se adaugă treptat smântână peste ciuperci şi se lasă mai departe pe foc, până când smântână capătă o consistenţă groasă. Se asezonează cu sare, piper şi zeamă de lămâie, după gust.
Se fierb pastele al dente într-o cantitate generoasă de apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Se adaugă pastele în tigaie, peste ciuperci, se amestecă bine, după care se aranjează pe farfuriile preîncălzite.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tagliatelle cu legume mediteraneene
Tagliatelle cu mozzarella si nuci
Tagliatelle cu mozzarella si nuci din: tagliatelle, mozzarella, ardei gras galben, ardei capia, ceapa rosie, nuca, portocale, smantana, iaurt, salata verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 300 g mozzarella un ardei gras galben un ardei gras roşu un ardei capia o ceapă roşie 200 g miez de nucă două portocale 200 ml smântână […]
Pofta buna!