Tagliattele verzi cu rosii si ciuperci
PrinteazaTagliattele verzi cu rosii si ciuperci din: tagliatelle verzi cu spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, cuburi de roşii în bulion, unt, ulei, ardei gras roşu, sare, piper, cimbru uscat, nucşoară, pătrunjel verde, rosii.
Ingrediente:
- 300 g tagliatelle verzi cu spanac
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 3-4 căţei de usturoi
- 1/2 cutie cuburi de roşii în bulion
- 40 g unt
- 3-4 linguri ulei
- 1 ardei gras roşu
- sare
- piper
- cimbru uscat mărunţit
- praf de nucşoară
- 1 legătură pătrunjel verde
- 4 roşii pentru decor
Mod de preparare:
Fierbi pastele „al dente”, în apă uşor sărată. Le scurgi şi le păstrezi calde. Cureţi şi speli ceapa şi ciupercile.
Căleşti ceapa tocată, apoi adaugi ardeiul gras şi laşi să se călească împreună timp de 5 minute.
Tai ciupercile în patru şi le adaugi peste ceapă. După ce a scăzut zeama lăsată de ciuperci, pui şi roşiile în bulion.
Condimentezi după gust, cu usturoi tăiat feliuţe, piper, cimbru, nucşoară şi sare.
Laşi să mai fiarbă 10 minute, apoi adaugi pătrunjelul verde tăiat fin. Topeşti untul într-o tigaie, la foc mic, adaugi pastele şi amesteci uşor, cu o paletă.
Le scoţi pe farfurii, le aranjezi cât mai estetic şi le stropeşti cu sosul. Decorezi fiecare porţie cu un trandafir din roşie.
Tagliattele verzi cu rosii si ciuperci
Pofta buna!