Tagliattele verzi cu rosii si ciuperci

Printeaza

Tagliattele verzi cu rosii si ciuperci din: tagliatelle verzi cu spanac, ciu­perci, ceapa, usturoi, cuburi de roşii în bulion, unt, ulei, ardei gras roşu, sare, piper, cimbru uscat, nucşoară, pătrunjel verde, rosii.

 

Tagliattele_verzi_cu_rosii_si_ciuperci

Ingrediente:

  • 300 g tagliatelle verzi cu spanac
  • 500 g ciu­perci
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1/2 cutie cuburi de roşii în bulion
  • 40 g unt
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ardei gras roşu
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat mărunţit
  • praf de nucşoară
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 4 roşii pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele „al dente”, în apă uşor sărată. Le scurgi şi le păstrezi calde. Cureţi şi speli ceapa şi ciupercile.

Căleşti ceapa tocată, apoi adaugi ardeiul gras şi laşi să se călească împreună timp de 5 minute.

Tai ciupercile în patru şi le adaugi peste ceapă. După ce a scăzut zeama lăsată de ciuperci, pui şi roşiile în bulion.

Condimentezi după gust, cu usturoi tăiat feliuţe, piper, cimbru, nucşoară şi sare.

Laşi să mai fiarbă 10 minute, apoi adaugi pătrun­jelul verde tăiat fin. Topeşti untul într-o tiga­ie, la foc mic, adaugi paste­le şi amesteci uşor, cu o paletă.

Le scoţi pe farfurii, le aranjezi cât mai estetic şi le stropeşti cu sosul. Decorezi fiecare porţie cu un trandafir din roşie.

Tagliattele verzi cu rosii si ciuperci

Tagliattele_verzi_cu_rosii_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.