Taietei cu cascaval

Printeaza

Taietei cu cascaval din: faina, oua, sare, nucsoara, piper, unt, apa minerala, ceapa, svaiter.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă de sare de mare
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • piper
  • 70 g unt
  • apă minerală
  • 2 cepe mari
  • 400 g şvaiţer sau caşcaval tare

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 80°C. Se frământă un aluat din făină, ouă, o priză de sare, nucşoară, piper şi 50 g de unt. Se înglobează apă minerală, astfel încât aluatul de taieţei să fie elastic şi să facă băşici.

Coca trebuie să fie lichidă, dar totuşi groasă, şi să se scurgă încet din lingura. Aluatul se lasă 15 minute să se odihnească. Intre timp, se cojeşte ceapa şi se taie inele, iar şvaiţerul se rade.

Se dă în clocot o cantitate generoasă de apă cu sare, apoi se face focul mic, astfel încât abia să mai clocotească. Aluatul se trece printr-o presă specială de tăietei si se fierbe pe porţii.

Cand tăieţeii plutesc la suprafaţă, se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Se pun apoi într-o formă, se presară imediat pe deasupra şvaiţerul ras, se condimentează cu piper şi se păstrează la cald în cuptorul preîncălzit.

Se fierbe următoarea porţie de tăieţei şi se procedează în aceeaşi manieră până cand.se consumă tot aluatul.

Peste ultimul strat se presară, de asemenea, brânză.

La final, se încinge într-o tigaie restul untului si se prăjesc inelele de ceapă până când prind culoare. Tăieteii cu brânză se scot din cuptor, se ornează cu ceapă şi se servesc.

Se servesc cu salată mixtă sau verde.

Taietei cu cascaval

Taietei_cu_cascaval

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.