Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras
PrinteazaO reteta gustoasa de taitei cu sos de miel si ardei gras din: faina alba, faina din grau, oua, galbenusuri, ulei de masline extravirgin, sare, fripura din pulpa de miel, parmezan, unt, usturoi, ardei gras rosu, ardei gras galben, vin alb sec, rozmarin, patrunjel, sare si piper.
- 200 g faină albă
- 100 g faină din grâu dur
- 2 ouă
- 3 gălbenuşuri
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru asezonare:
- 500 g friptură din pulpă de miel
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri parmezan ras
- 30 g unt
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1/2 pahar vin alb sec
- 1 crenguţă de rozmarin
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare şi piper
Mod de preparare:
Amestecă cele două tipuri de făină într-un vas şi fa o adâncitură în mijloc. Pune ouăle şi gălbenuşurile în ea, adaugă uleiul şi un praf de sare, apoi frământă până când obţii un aluat neted şi omogen. Intinde o foaie subţire de aluat şi taie-o fâşii lungi, foarte subţiri (maximum 2 mm).
Incinge jumătate din cantitatea de ulei (de la ingredientele pentru asezonare) într-o cratiţă şi căleşte usturoiul, apoi adaugă pulpa de miel tăiată bastonaşe. Prăjeşte-o pe toate părţile, toarnă vinul şi potriveşte gustul cu sare şi piper. La sfârşit adaugă rozmarinul, pune un capac peste cratiţă şi fierbe totul 35 de minute.
Coace ardeii în cuptor (sau direct pe flacăra aragazului), curăţă-i de pieliţe, cotoare şi seminţe şi taie-i cubuleţe. Intr-o tigaie mare încălzeşte 2 linguri de apă şi fierbe ardeii 5 minute. Adaugă pulpa de miel şi sosul din cratiţa în care s-a preparat.
Pune pastele în apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le al dente, scurge-le şi pune-le peste sosul din tigaie. Presară-le cu bucăţele de unt, pătrunjel şi parmezan. Amestecă-le si serveste-le imediat.
Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras
Pofta bună!