Taietei cu spanac
PrinteazaO reteta rapida de taietei cu spanac din: faina, oua, sare, unt,bicarbonat si spanac.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 2 ouă
- 1/2 kg spanac
- sare
- unt cât o nucă
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
Mod de preparare:
Spanacul curăţat şi spălat bine îl fierbi cu bicarbonat, 6-8 minute. După fierbere, îl strecori şi-l laşi să se scurgă. într-un castron pui făina, 2 ouă, sare şi spanacul fiert şi tăiat mărunt.
Din această compoziţie faci un aluat tare. Intinzi o foaie şi tai tăieţei, după preferinţă, subţiri sau mai laţi. îl laşi puţin să se usuce şi îi pui la fiert în apă clocotită, îi strecori şi îi amesteci cu unt. Ornezi cu caşcaval ras şi ouă fierte tăiate în patru.
Pofta buna!