Tăieţei cu suc şi somon
PrinteazaO reteta delicioasa de taitei cu suc si somon din: taitei, suc de fructul pasiunii, smantana, somon afumat, unt, patrunjel, votca si zahar.
- 320 g tăieţei lungi, mai groşi
pentru asezonare:
- 200 ml suc de fructul pasiunii
- 200 ml smântână dulce
- 200 g somon afumat
- 20 g unt
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 păhărel de votcă
- 1/2 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Taie somonul fâşii subţiri (circa 2 cm). Taie fructul pasiunii în două şi, cu ajutorul unei linguriţe, alege seminţele de pulpă. Amestecă totul în blender pentru a obţine un suc abundent. Strecoară sucul rezultat printr-o sită. Dacă doreşti, poţi adăuga ţ/2 linguriţă de zahăr.
Topeşte untul într-o tigaie şi prăjeşte somonul, la foc mic, circa 10 minute. Toarnă sucul de fructe, amestecă bine ingredientele, adaugă puţină votcă şi flambează. Pune apoi smântână, sare, după gust, şi, amestecând permanent, fierbe totul încă 3 minute.
Fierbe tăieţeii al dente în apă cu puţină sare. Scurge-i şi pune peste sosul din tigaie. Amestecă totul bine, presară pătrunjelul tocat şi serveşte.
Tăieţei cu suc şi somon
Poftă bună!