Tăieţei cu suc şi somon

Printeaza

O reteta delicioasa de taitei cu suc si somon din: taitei, suc de fructul pasiunii, smantana, somon afumat, unt, patrunjel, votca si zahar.

Ingrediente:Tăieţei cu suc şi somon

  • 320 g tăieţei lungi, mai groşi

pentru asezonare:

  • 200 ml suc de fructul pasiunii
  • 200 ml smântână dulce
  • 200 g somon afumat
  • 20 g unt
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 păhărel de votcă
  • 1/2 linguriţă zahăr

 

Mod de preparare:

Taie somonul fâşii subţiri (circa 2 cm). Taie fructul pasiu­nii în două şi, cu ajutorul unei linguriţe, alege seminţele de pulpă. Amestecă totul în blender pentru a obţine un suc abundent. Strecoară sucul rezultat printr-o sită. Dacă doreşti, poţi adăuga ţ/2 linguriţă de zahăr.

Topeşte untul într-o tigaie şi prăjeşte somonul, la foc mic, circa 10 minute. Toarnă sucul de fructe, ames­tecă bine ingredientele, adaugă puţină votcă şi flambează. Pune apoi smântână, sare, după gust, şi, ameste­când permanent, fierbe totul încă 3 minute.

Fierbe tăieţeii al dente în apă cu puţină sare. Scurge-i şi pune peste sosul din tigaie. Amestecă totul bine, presară pătrunjelul tocat şi serveşte.

Tăieţei cu suc şi somon

Tăieţei cu suc şi somon

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.