Tăietei cu şuncă afumată
PrinteazaTăietei cu şuncă afumată
- 2 ouă
- 2 căni făină
- sare
- 300 g şuncă afumată
- piper
- 5 linguri smântână
Mod de preparare:
Amesteci făina cu ouăle şi un praf de sare, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic, îl întinzi într-o foaie, o laşi să se usuce 10-15 minute. O rulezi şi tai tăieţei de 1 cm grosime pe care-i pui la fiert în apă cu sare care clocoteşte.
In timp ce fierb tăieţeii, dai şunca prin maşina de tocat şi-i mai pui sare şi piper după gust, dacă e nevoie. După ce au fiert tăieţeii, îi pui într-o strecurătoare să se scurgă bine.
Ungi o tavă cu margarină, o tapetezi cu pesmet si aşezi un strat de tăieţei, unul de sunca si altul de taitei. Amesteci smantana cu putin piper, o torni peste taitei si dai tava la cuptor pentru 20-25 de minute.
Tăietei cu şuncă afumată
Poftă bună!