Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia
PrinteazaO reteta delicioasa de Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia din: taitei de soia, cozi de creveti, ceapa verde, ulei de arahide, pasta de creveti, varza chinezeasca, germani de soia, ardei capia, coriandru si sare.
- 5 cuiburi de tăieţei de soia (circa 350 g)
- 300 g cozi de creveţi
- 1 ceapă verde
- 3 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 1 lingură pastă de creveţi
- 1 pak-choi (varză chinezească)
- 1 mână de germeni de soia proaspeţi
- 1/2 ardei capia roşu
- coriandru proaspăt
- sare
Mod de preparare:
Curăţă cozile de creveţi de învelişul chitinos, scoate-le intestinul negru cu ajutorul unui cuţit şi crestează-i. Spală varza şi tai-o fideluţă.
Încinge uleiul în wok, căleşte ceapa tăiată foarte subţire, ardeiul capia tăiat fâşii subţiri, apoi creveţii. Diluează pasta de creveţi cu un polonic de apă fierbinte şi toarn-o în wok.
Adaugă varza, germenii de soia (dacă este nevoie, completează cu puţină supă sau apă fierbinte) şi condimentează cu sare după gust.
Intre timp, pune la fiert apă cu sare într-o cratiţă şi, când începe să clocotească, adaugă tăieţeii de soia. Stinge focul şi lasă-i în apă până când se înmoaie (circa 6 minute).
Scoate-i, scurge-i şi pune-i în wok, amestecându-i la foc mare până când se întrepătrund foarte bine toate aromele. Presară puţin coriandru proaspăt tocat şi serveşte-i imediat.
Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia
Pofta buna!