Tăieţei in sos de creveţi şi midii
PrinteazaO reteta de taitei in sos de creveti si midii din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, sare, creveti, midii, usturoi, rosii cherry, vin alb, morcovi, telina, ceapa verde, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
pentru aluat:
- 300 g faină albă
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 praf de sare
pentru asezonare:
- 400 g creveţi
- 1 kg midii
- 2 căţei de usturoi
- 250 g roşii cherry
- 1/2 pahar vin alb
- 80 g morcovi
- 50 g ţelină (rădăcină)
- 30 g ceapă verde
- 6-7 frunzuliţe de busuioc
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Frământă bine din ingredientele indicate un aluat neted şi omogen, acoperă-1 cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească cel puţin 20 de minute. Curăţă morcovul, ţelina şi ceapa şi taie-le cubuleţe. Curăţă creveţii, decortichează-i şi toacă-i mărunt.
Căleşte 1 căţel de usturoi întreg într-o tigaie cu ulei încins, adaugă legumele (foto 2) şi prăjeşte-le uşor. Toarnă creveţii în tigaie, amestecă şi mai prăjeşte încă 3-4 minute. Pune sare şi piper, după gust, şi stinge totul cu vin. Trage tigaia de pe foc.
Spală midiile şi pune-le într-o tigaie cu usturoiul rămas şi 3 frunze de busuioc. Acoperă tigaia cu un capac şi pune-o pe foc până când se desfac midiile. Când s-au deschis, strecoară zeama lăsată de ele. Scoate carnea midiilor din cochilii, pune-o peste compoziţia cu creveţi şi amestecă bine.
Intinde aluatul pe o planşetă presărată din belşug cu faină şi taie tăieţei laţi de 1 cm. Fierbe-i circa 5 minute în apă clocotită cu sare, scurge-i şi răstoarnă-i în vasul cu compoziţia de creveţi şi midii. Adaugă roşiile tăiate sferturi, busuiocul rămas tocat mărunt, amestecă totul bine şi serveşte imediat.
Tăieţei în sos de creveţi şi midii
Poftă bună!