Tăieţei japonezi cu dressing de susan

Printeaza

O reteta de taitei japonezi cu dressing de susan din: taitei soba, mazare, ardei gras, castravete, seminte de susan, pasta de tahini, sos de soia, otet de orez si zahar.

Ingrediente:

  • 200 g taitei soba
  • 100 g de mazare proaspata tanara, cu pastaile taiate pe jumatate
  • 1 ardei gras rosu; curatat de cotor si feliat subtire
  • 1/2 castravete, feliat
  • 2 lingurite seminte de susan, prajite

pentru dressing:

  • 2 linguri pasta de tahini
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet de orez
  • 1 lingura de zahar

 

Mod de preparare:

Mai întâi se face dressingul. Se amestecă pasta de susan cu două linguri de apă, apoi se adaugă sosul de soia, oţetul de orez şi zahărul. Se lasă deoparte. Se fierb tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se scurg şi se clătesc bine sub jet de apă rece.

Se împarte cantitatea de tăieţei în două boluri. Peste ei se presară ardeiul, mazărea şi castravetele. Chiar înainte de servire, se adaugă dressingul şi seminţele de susan prăjite.

Tăieţei japonezi cu dressing de susan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.