Tăieţei japonezi cu dressing de susan
PrinteazaO reteta de taitei japonezi cu dressing de susan din: taitei soba, mazare, ardei gras, castravete, seminte de susan, pasta de tahini, sos de soia, otet de orez si zahar.
- 200 g taitei soba
- 100 g de mazare proaspata tanara, cu pastaile taiate pe jumatate
- 1 ardei gras rosu; curatat de cotor si feliat subtire
- 1/2 castravete, feliat
- 2 lingurite seminte de susan, prajite
pentru dressing:
- 2 linguri pasta de tahini
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri otet de orez
- 1 lingura de zahar
Mod de preparare:
Mai întâi se face dressingul. Se amestecă pasta de susan cu două linguri de apă, apoi se adaugă sosul de soia, oţetul de orez şi zahărul. Se lasă deoparte. Se fierb tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se scurg şi se clătesc bine sub jet de apă rece.
Se împarte cantitatea de tăieţei în două boluri. Peste ei se presară ardeiul, mazărea şi castravetele. Chiar înainte de servire, se adaugă dressingul şi seminţele de susan prăjite.
Tăieţei japonezi cu dressing de susan
Pofta buna!