Lebăr de Casă – Savoare și Tradiție Românească din: ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia de ardei, maghiran, mate de porc. Această rețetă de lebăr de casă vă va transporta în inima tradițiilor culinare românești. Preparat cu ingrediente proaspete și multă pasiune, fiecare porție de lebăr este o […]
Taietei cu legume si porc
PrinteazaTaietei cu legume si porc din: taietei de orez, muschi de porc, creveti, usturoi, varza, morcov, ceapa, sos de soia, sos de stridii, zahar, ulei, sare.
Ingrediente:
- 1 pungă tăietei de orez chinezesti
- 100 g muşchi de porc
- 5 creveti decongelati
- 3 cătei usturoi
- 200 g varză
- 1/2 morcov
- 2 fire ceapă verde
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură sos de stridii
- 1/2 lingurită zahăr
- 2 linguri apă
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Tăieţeii se pun în apă fierbinte si se lasă 5 minute. Apoi, se trec de mai multe ori sub jet de apă rece si se pun la scurs.
Într-o tigaie încăpătoare se încinge uleiul si se căleşte usturoiul tăiat mărunt până ce devine maroniu, fără să se ardă.
pun carnea tăiată fâşii subţiri, creveţii, se amestecă si se tin pe foc 2 minute. adaugă morcovul ras si varza tăiată fidelută.
adaugă sosurile de soia, de stridii, tăieteii, sarea şi apa.
Se tine totul la foc mare amestecând încă 5 minute. Se pune ceapa verde tăiată mai mare, se trage de pe foc si se serveste.
Taietei cu legume si porc
Pofta buna!
Lebăr de Casă – Savoare și Tradiție Românească