Taietei cu legume
PrinteazaTaietei cu legume din: taietei, ulei de arahide, ardei rosu, dovlecel, boabe de soia, germeni de fasole, morcov, spanac, ceapa prajita, coriandru, ulei de susan, suc de limes, usturoi, ardei iute, ghimbir.
Ingrediente:
- 100g de tăieţei din grâu integral
- 2 linguriţe de ulei din arahide
- 1 ardei roşu, tăiat în fâşii subţiri
- 1/2 dovlecel, tăiat în bastonaşe
- 50g boabe de soia (edamame), congelate
- 25g germeni de fasole
- 1 morcov, curăţat de coajă şi tăiat în bastonaşe
- 1 mână de spanac tânăr
- 2-4 linguri de ceapă prăjită, crocantă
- 2 linguri de coriandru tocat grosier
Ingrediente dressing:
- 1 lingură ulei de susan
- 2 linguri suc de limes
- 1 căţel de usturoi, tocat
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
- 1 linguriţă de ghimbir ras
Mod de preparare:
Umple o cratiţă mare cu apă şi dă-o în clocot. Pune în ea tăieţeii şi fierbe-i 3-5 minute sau până când devin moi.
Scurge-i şi lasă-i să se răcească.
Pune o tigaie mare sau un wok la foc mediu spre mare şi toarnă în ea uleiul. Când se încinge, adaugă ardeiul roşu şi căleşte-l 2-3 minute, până când se înmoaie uşor.
Adaugă dovlecelul şi boabele de soia şi căleşte-le 1-2 minute, la tigaia de pe foc, transferă ingredientele într-un bol şi lasă-le să se răcească.
Amestecă ingredientele pentru dressing într-un bol mic, apoi asezonează.
Imparte tăieţeii în 2 farfurii şi aşază deasupra legumele, germenii de fasole, morcovul, spanacul, ceapa crocantă şi coriandrul. Adaugă dressingul chiar înainte de a servi.
Taietei cu legume
Pofta buna!