Tăieţei cu ouă şi fructe de mare

Printeaza

Tăieţei cu ouă şi fructe de mare din: faina alba, oua, galbenus, fructe de mare, ulei de masline extravirgin, ardei iute, patrunjel rosii cherry si usturoi.

Ingrediente:

  • 250 g faină albă
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuş

asezonare:

  • 500 g fructe de mare (scoici cardium, midii)
  • 3 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 1/2 ardei iute fără seminţe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 6 roşii cherry
  • 1 căţel de usturoi

 

Mod de preparare:

Spală în mai multe ape fructele de mare, îndepărtând filamentele scoicilor şi bătând midiile pentru eliminarea nisipului.

Prepară aluatul din ingredientele indicate, acoperă-1 cu folie alimentară şi pune-1 în frigider să se odihnească circa 1 oră.

Intinde cu maşina de făcut paste o foaie de aluat, apoi taie tăieţeii tot cu maşina (sau ruleaz-o şi taie tăieţeii subţiri cu un cuţit ascuţit). Toacă mărunt pătrunjelul şi taie roşiile cubu- leţe sau sferturi.

Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte în el usturoiul pisat şi ardeiul iute tocat. Adaugă scoicile şi ţine-le 5 minute la foc mediu, cu tigaia acoperită.

Pune apoi midiile, presară pătrunjelul tocat şi adaugă roşiile. Potriveşte gustul de sare.

Pune tăieţeii într-o oală cu multă apă cu sare şi fierbe-i al dente. Scurge-i de apă şi pune-i peste fructele de mare şi mai ţine-i pe foc 2-3 minute, amestecând continuu, pentru a se întrepătrunde aromele.

 

Tăieţei cu ouă şi fructe de mare

Poftă bună!

 

 

Slanina Afumată: Comoara Gastronomică a Bucătăriei Tradiționale

 Este un aliment bogat, savuros, care poate fi consumat în multe moduri diferite, fie crud, fie gătit. Unul dintre cele mai apreciate tipuri de slanina este cea afumată. Procesul […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.