Este un aliment bogat, savuros, care poate fi consumat în multe moduri diferite, fie crud, fie gătit. Unul dintre cele mai apreciate tipuri de slanina este cea afumată. Procesul […]
Tăieţei cu ouă şi fructe de mare
PrinteazaTăieţei cu ouă şi fructe de mare din: faina alba, oua, galbenus, fructe de mare, ulei de masline extravirgin, ardei iute, patrunjel rosii cherry si usturoi.
Ingrediente:
- 250 g faină albă
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
asezonare:
- 500 g fructe de mare (scoici cardium, midii)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 ardei iute fără seminţe
- 1 legătură pătrunjel
- 6 roşii cherry
- 1 căţel de usturoi
Mod de preparare:
Spală în mai multe ape fructele de mare, îndepărtând filamentele scoicilor şi bătând midiile pentru eliminarea nisipului.
Prepară aluatul din ingredientele indicate, acoperă-1 cu folie alimentară şi pune-1 în frigider să se odihnească circa 1 oră.
Intinde cu maşina de făcut paste o foaie de aluat, apoi taie tăieţeii tot cu maşina (sau ruleaz-o şi taie tăieţeii subţiri cu un cuţit ascuţit). Toacă mărunt pătrunjelul şi taie roşiile cubu- leţe sau sferturi.
Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte în el usturoiul pisat şi ardeiul iute tocat. Adaugă scoicile şi ţine-le 5 minute la foc mediu, cu tigaia acoperită.
Pune apoi midiile, presară pătrunjelul tocat şi adaugă roşiile. Potriveşte gustul de sare.
Pune tăieţeii într-o oală cu multă apă cu sare şi fierbe-i al dente. Scurge-i de apă şi pune-i peste fructele de mare şi mai ţine-i pe foc 2-3 minute, amestecând continuu, pentru a se întrepătrunde aromele.
Tăieţei cu ouă şi fructe de mare
Poftă bună!
Slanina Afumată: Comoara Gastronomică a Bucătăriei Tradiționale