Taietei cu pesto de ardei
PrinteazaTaietei cu pesto de ardei din: ardei, usturoi, patrunjel, busuioc, migdale, cascaval, untdelemn, sare, piper, boia, taitei.
- 3 ardei grasi rosii
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura busuioc
- 30 g migdale prajite si macinate
- 50 g cascaval ras
- 50 ml untdelemn
- sare
- piper
- 2 lingurite boia dulce
- 500 g taietei
Mod de preparare:
Se curata ardeii, se spala, se taie in patru si se dau prin masina de tocat.
Se curata usturoiul, se rade, se spala verdeata, se scutura bine si se taie marunt.
Se adauga migdalele, cascavalul si uleiul si se condimenteaza cu sare, piper si boia.
Se fierb taieteii (sau spaghetele) in apa cu sare, circa 8-10 minute, se scurg si se amesteca cu pasta (pesto-ul) preparat anterior.
Pofta buna!